Kadıköy Belediyesi, Dar Gelirli Çalışan Kadınların Çocuklarına Çağdaş Bir Bakım ve Eğitim Hizmeti Verebilmek İçin Örnek Bir Projeyi Hayata Geçirdi.

Kadıköy Belediyesi, dar gelirli çalışan kadınların çocuklarına çağdaş bir bakım ve eğitim hizmeti verebilmek için örnek bir projeyi hayata geçirdi.

“Çocuk evi” projesi, pilot bölge olarak seçilen Kadıköy’de, Kadıköy Kaymakamlığı işbirliği ve Başbakanlık Sosyal Riski Azaltma Projesi çerçevesinde uygulanmaya başlandı. Bedelsiz kreş hizmetini sunmak amacıyla hizmete başlayan Kadıköy Çocuk Evi’nde, çocuklar okul öncesinde yaşıtlarıyla hem oyun oynamayı öğreniyor hem de uygun eğitimi ücretsiz olarak alıyor. Uzman psikolog ve öğretmenlerin gözetimi altında kişisel gelişmelerine paralel bir eğitim alan çocuklar, aynı zamanda sabah kahvaltılarını, öğle yemeklerini ve ikindi kahvaltılarını da kreşte yapıyor. Çalışan annelerin 4-6 yaş arasındaki çocukları, bu proje de görsel algı, yaşıtları ve büyükleri ile düzgün ilişki kurabilme, çabuk karar verebilme gibi eğitimler alıyor.

Kreşte eğitim alan çocukların sağlık hizmetleri de ücretsiz bir şekilde Kadıköy Belediyesi tarafından karşılanıyor. Çocuklar, özellikle diş sağlığı ve diş bakımı konularında uzman doktorlar tarafında kontrol edilirken, aileler için de Koruyucu Diş Hekimliği konusunda bilgilendirici eğitim ve seminerler düzenleniyor.

Ayrıca anne ve babalara da çocuk eğitimi, çocuk psikolojisi çocuğun akademik başarılarını destekleme eğitimlerinden yararlanabiliyor.

Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı İnci Beşpınar ile birlikte Kadıköy Çocuk Evi’ni ziyaret eden İstanbul Valisi Muammer Güler’in eşi Neval Güler de, proje hakkında bilgi aldı.

Leave a reply